ترازوها از مدت ها قبل برای اندازه گیری و مشخص کردن وزن استفاده می شدند و از زمان های گذشته تا به امروز دارای تغییر و تحول های زیادی شده اند. ترازوها از زمان های قدیم در اشکال مختلفی بودند که با گذشت زمان و رشد تکنولوژی کم کم ترازوهای دیجیتال ابداع و اختراع شدند که در حال حاضر بیشتر انواع مختلف ترازوهای موجود در بازار از نوع دیجیتال بوده و دارای دقت اندازه گیری بالایی نیز هستند.
تاریخچه ی ترازو ها
از زمان های قدیم، ترازوها برای اندازه گیری وجود داشتند که تاریخچه ی ابداع و اختراع ترازو به حدود 5000 سال قبل از میلاد بر می گردد. در مقبره ی فراعونه ی مصر، ترازوهایی بر روی مقبره ها حکاکی شده اند. علاوه بر این ها در بیان قدمت و تاریخچه ی ترازوها، می توان گفت در زمان عهد عتیق نیز به ترازوها ، اشاره شده است.
در قران کریم، واژه ی ترازو نیز وجود دارد که در زبان عربی به آن میزان گفته می شود. میزان در قرآن کریم به معنی بر پا کننده ی عدل است و مفهوم میزان در قرآن کریم به عنوان وسیله ای جهت سنجش بیان شده است.
علاوه بر به دست آوردن وزن اجسام و مایعات و ...، از ترازوها در موارد دیگری نیز استفاده می شده است که می توان به گزینه های زیر اشاره نمود:
- استفاده از ترازوها برای اندازه گرفتن زمان
- کاربرد ترازوها در ریاضیات و برای پیدا کردن نسبت های مستقیم و معکوس
مدل های جدید ترازوها
ترازوهای امروزی در حال حاضر پیشرفت کرده و مدل های جدیدی به خود گرفته اند. مدل های قدیمی ترازوها، به صورت قپانی و عقربه ای بودند و در حال حاضر ترازوهای دیجیتال بسیار پر رونق شده اند و دارای دقت اندازه گیری بالایی هستند و به راحتی مورد استفاده قرار می گیرند. ترازوهای دیجیتالی نسبت به ترازوهای عقربه ای بسیار حساس تر و دقیق ترند.
بررسی انواع ترازو
ترازوهای آزمایشگاهی جزو ترازوهای صنعتی هستند که از دقت بسیار بالایی برخودارند. این ترازوها می توانند وزن کشی موارد بسیار ریز گرمی را انجام داده و از دیگر مزایای این ترازوها برخورداری از محفظه ای وبژه برای وزن کشی است که اثر و دخالت هوای محیط بر وزن کشی را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.
نوع قدیمی ترازو ها که معمولا در بقالی مورد استفاده قرار می گرفتند، ترازوهای کفه ای بودند. این ترازوها از دو کفه و یک شاهین تشکیل شده و نحوه ی وزن کشی آن ها به این صورت بود که جسم در یک پله ی ترازو و وزنه ها در پله ی دیگر ترازو قرار می گرفتند و به وسیله ی شاهین ترازو به حالت تعادل در آمده و بدین صورت عمل توزین در این ترازوها انجام می شد. در بررسی دقیق تر نحوه ی عملکرد ترازوهای کفه ای باید بیان نمود که این ترازوها بر اساس قوانین اهرم عمل نموده و دانشمندان عالم اسلام از جمله الیاس نصیبینی در مورد ترازوها و ویژگی های آن ها مطلابی را در کتاب های خود قید نموده است.
انواع مختلف ترازو ها
بعد از ترازو های کفه ای و با گذشت زمان تغییراتی در ترازوها ایجاد شد و ترازو ها بر اساس نوع کاربرد هایشان اشکال جدید و پیچیده تری به خود گرفتند که می توان به ترازو هایی همچون ترازوی قپان، ترازوهای آبی و ترازوهای ترکیبی اشاره نمود. ترازو های قپان و آبی و ترکیبی نسبت به ترازوهای کفه ای پیچیده تر بوده و دارای پله های بیشتری بودند که نوع پیشرفته ی این نوع از ترازوها دارای پنج پله بود. در ترازوهای معمولی پله ها در هوا معلق مانده و وزن کردن اجسام بر این اساس صورت می گرفت ولی در ترازوهای آبی بر اساس اصل ارشمیدس جسم مورد نظر در آب غوطه ور می شد و بدین صورت عمل وزن کشی انجام می شد و اصطلاحا وزن مخصوص آن جسم به دست می آمد. در ترازوهای ترکیبی نیز عمل توزین در هوا و آب و به صورت ترکیبی انجام شده و قپان ها بر عکس ترازوهای دیگر دارای یک پله هستند. خرید و فروش انواع ترازوی محک در فروشگاه محک گستر امکان پذیر است.
تماس با ما
ساعت پاسخ گویی تلفنی : 9 صبح الی 22
آدرس ایمیل : info@tajhizat.co
خط ویژه چهار رقمی ← 0216123
خط اختصاصی ← 02180808081
تماس نمایندگی ها ← 70-02133510970 ، 21-02166919619 ، 02166940107 ، 65-02155833430 ، 02166085712
نمایشگاه و فروشگاه ← خیابان آزادی بعد از استاد معین ابتدای خیابان دکتر هوشیار پلاک 83 ط 3